nuffy1

OOO-lalalalala

Wednesday, September 25, 2013

mengusik jiwa

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah


*dear sahabat
fyi, aku tak pernah simpan dendam. aku tak marah. tidak..... ye tidak. tp kenangan demi kenangan yg ada buat aku jd heartless! [hearless - hurt less] entah! aku tak de perasaan. dan apa pun perasaan yg ada aku tak pasti itu perasaan atau tah hape2. aku biar jelah apa pun yg ada. maleh duk nak fikir2. wat kedut di muka aku jek. 

aku tau Jot.. tiap kali kau peluk aku, airmata kau nak membuak2 kuar. dada kau pun mcm nak pecah tahan sebak. aku tak pasti kenapa. tp aku tau kau sedih. kan? 

kali ni permintaan kau nak celebrate birthday kau ngan aku, aku ok je. demi kau. aku tak tau entah esok lusa, kejap lg, 2 minit lg, 30 saat akan datang... aku tak tau apa akan jadi pada aku.. pada kau. aku tau kau dah rasa kehilangan aku, kau sedih kan? mesti tak best kan hilang aku... kan kan. tak pe lah Jot.. kita dah semakin 'tua' nak redah semua2 ni. aku ok je. mcm selalu aku ckp.. ok ok.. aku ok. even hakikat ok aku tu pun aku tak tau ok yg camana. tp aku ok. ok je. pada aku hidup aku best giler. tak semua org dapat nikmat apa yg aku dapat. syokkkk woo. best giler. 

Jot.. aku taip ni dgn ada sikit perasaan. Aku tau semalam kau tunggu aku sampai baru kau makan. Nape? kalau aku tak datang cane? kau makan gak kan. Tentu kau hepi giler masa nampak aku sampai. Pastu mesti kau pelik nape aku jadi diam. Haha.. tak pelik la. Itu kan aku. Aku rasa diam tu menyelesaikan bnyk masalah. Aku takut bila aku berkata-kata, perkataan aku sgt menghuris perasaan. Aku tak nak tgk kau nangis dgn kata2 aku yg agak durjana dan jahatnam. 

Aku bongkar semua kenangan. Tengok gambar2 lama. Bestnya ek dulu2.... kau ada aku, aku ada kau. Kalau kau tak caya.. nnti ko tgk la sebahagian gambar2 kau ngan aku. Kalau ianya wat kau sebak.. kau nangis jelah Jot. Best apa nangis.. bukan semua org leh nangis. Ada org tak leh nangis tau.



*kat mana ada aku.. kat situ ada kau
ijot - bilot


*kat mana pun kita tetap sebelah2
comei pulak time ni 
ahaak ahakkkk


the day after long long longgggggggggg time tak jupe
marah??? hurmmm.. entahlah
hanya kau dan aku yg boleh rasa perasaan itu


yes ijot... sometimes friends aren't forever


memories are wonderful to make 
but sometimes painful to remember
sometimes silence says it all
sometimes friends aren't forever

yes.... sometimes


just don't know how to feel rite now


wish you happy birthday



time ni hari bestday kau Jot. pejam celik pejam celik dah meniti 38 years dah. aku mmg tak nak bg kau hadiah apa2. aku bagi kau kenangan silam yg mengusik jiwa je. haha.. terusik tak di jiwa kau? meh nak geletek bagi terasa skit.

kau tak yah sedih2 lagi tau Jot
kalau jumpa aku tak yah nak sebak2 sgt. 
kalau kau nak sebak.. kau ingat jelah apa kau buat kat aku dulu. ha yg tu boleh la kau nak sebak. kau je tau apa yang berlaku. orang lain hanya dengar kabar2 angin pastu duk potpetpotpet kat belakang kan? dan kau pun belum tentu nak citer sebenar2 kejadian a to z. mesti kau cover2 kan. tak pe.... tak pe.... aku tak marah. aku dah buang dah marah tu dlm hutan bagi pacat makan. nah pacat.. meh amek marah aku. 

ingat tau.. ni kenangan tau Jot
apa yg kita tinggalkan ari ni semua jadi kenangan

bubye sweetheart








Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment