nuffy1

OOO-lalalalala

Wednesday, April 10, 2013

Chemerong-Berembun-Lansir-Cerita Bermula



bertolak dari Johor Bahru - singgah Air Hitam amek our guide -Sem, singgah Labis lak amek Paul, Sadiq & abg Ezani, then perjalanan di teruskan meredah gelap malam - dari pejam ke celik, pejam lagi, celik lagi.. bontot pun leh mogok la macam ni tak sampai2 lagi tempat di tuju. mcm biasa, dlm bas, bukan la tempat yg seselesa kat umah nak tidur lena. nak gerak2 pun ruang terhad. [ err... nak ckp ada org sebelah ke sbb saya sendiri besar? ]. nak ajak org sebelah borak, ermmm.. tak yah la kut. org nak tidur kan. nak ajak jiran depan borak, mcm senyap je org depan. ye!!! CBL - cerita bermula lagi. ahak.. ahak.. doakan yg baik2 utk korang dik. yattmaru? dah bape kali tukar tempat ngan moon. drebar bas lak bukak lagu dangdut. aduh du du du du du du.............. muahahahahahahahahahaha. bas berhenti lagi... proses pembuangan bahan kumbahan. jamah minum air milo panas yg ooohhh sedapnya. biasalah, baru bangun tidur muka memasing kelat melat. mamai je semuanya. 

berhenti solat subuh di Muktafi Billah Shah. sejuk pagi menguasai suasana. 




breakfst jap eh. tak berapa selera pun nak makan. 2 sudu nasi goreng je. boleh la dari kosong terus.



perjalanan diteruskan ke resort Hutan Lipur Chemerong.
huhu.. jauh lagi ke? tak larat dah rasanya duk dalam bas.


see? holaholaholaaaaa.. ok CBL aku datang. 

Air Terjun Chemerung merupakan air terjun yang tertinggi 
di Malaysia dan Asia Tenggara pada paras 305 meter.

ini fakta - bukan auta.




pssss : awak.. awak.. jgn la kerut muka. ce senyum skit. :)





anggaran sorang 2kg. erkkkkkkkkk





hey ladies









lady gagah + lady tabah = go baby go. fengsan!!!
percayalah, dalam beg2 kami semua ni macam2 ada.
tgk beg yattmaru - katanya -- oit oit.. ada periuk ni. fengsan lagi!!!



semoga di permudahkan segala urusan pendakian kami ini. amin...



eh.. ada pulak yg ini.
ahak.. tertayang pulak.
-give me a reason-


tak cukup cerita kat kutu, kita bawak cerita lama kat cbl hokeh. penat la kau nak dengar cerita aku. tak pe tak pe... telinga kau boleh kalis cerita kan. kalau balik cbl ni tak abes gak cerita, tak tau ler aku. harap2 aku leh abeskan penceritaan aku. 



hah? sanggup ke on trek nak bercakap2 ni? fengsan la mak. dengar sem kata mebi mengambil masa 12 jam. o... reverse trek katanya. 12 jam koooooo.... haiyo haiyo kezambo ler makcik. 




xoxo





Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment