nuffy1

OOO-lalalalala

Wednesday, April 10, 2013

Chemerong-Berembun-Lansir-Masih mahu bercerita


hujan manja sepanjang pergerakan ke Padang pasir berdengung. malas nak pakai poncho. redah jelah hujan pun hujan la. lokasi seterusnya Sg. Bangang. ye.. sgt membangangkan perasaan. biasala lepas hujan lebat ni kabarnya bimbang keadaan kat Sg. Bangang tu nnti. bimbang2 ada kepala air yg akan membataskan utk terus ke Puncak Lansir. Target sampai camp site sebelum gelap malam bertambah gelap. sepanjang ke Sg Bangang, saya rasa eh, mcm get back my fren la. saya berjalan hanya dengan bestie. bestnya dpt borak2 ngan dia. rasa mcm dah lama tak share2 citer ngan kawan ni. sepanjang perjalanan mcm2 perasaan. saya tak perasan mana lg sorang kawan saya tu. kat depan ke kat belakang2 lg. ajak bestie berhenti, eh, mcm tertakut lak. mebi sbb kita berdua je. so mcm nak tak nak, teruskan jugak la jalan. berdoa.. mohon semuanya selamat. 



hai geng ORA. 




duno how to smile ------ tired oredi!! sgt tired!!!!!! huhuhuhuhu... pls help me.. help.. help.. help......


hanya tinggal kami2 ini saja. sepakat tidak meneruskan perjalanan kerana waktu maghrib. masing2 melayan perasaan... jauh lagi ke perjalanan ini. seingat2 saya sudah lebih 10 jam masih tak sampai tempat di tuju. berhenti di sini dengan baju basah plus hujan + peluh2 manja.. menjadikan saya rasa sgt sejuk. terasa ada gigilan kecil. if anything hapen pun biarlah bila selamat sampai camp site. lapar+dahaga+penat tak terkata+sejuk semua menjadi satu. meneruskan perjalanan sekitar jam 7.45 malam. mudah2an dipermudahkan. yelah, bergerak dalam suasana malam manakan sama dengan suasana terang. bila dah malam hanya berteman cahaya head lamp. 


finally - yesssss!!!! Syukur alhamdulillah. sampai camp site mereka2 yg dah sampai dulu semua together2... masak, pasang fly, salin baju.. cari port tidur. hohoiiiiiii sejuk giler air ni. tak jadi mandi. bilas2 je yg patut. cuci kaki. membuang bahan penting. salin baju. errr... ada org amekkan makanan. makan share2. sambil borak2 bla bla bla bla.. sampai ati kau tinggalkan aku.. td kau jalan kat mana. aku tunggu kau tak de.. rupanya kau kat depan. bla bla bla bla.. bla bla bla.... oh, kawan saya tak senang duduk sbb tak dpt kemas beg dia. Beg semua basah, tunggu esok jelah kawan. Esok kau nak g membasuh mcm kat rumah pun tak de org marah. Kita rehat jelah malam ni. Kira bintang2. Sambung cerita yg abes2 cerita tu. dan memasing lena dibuai mimpi indah ............................................... nite buddyz. see you tomoro!.







Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment