nuffy1

OOO-lalalalala

Thursday, April 11, 2013

Chemerong-Berembun-Lansir-Cerita tentang keindahan



iTS NOT ONLY ABOUT STEEPING FORWARD - bukan hnya tentang menapak kehadapan, tapi menapak ke atas dan menolak diri untuk berada di atas. Berjalan tak semestinya kena berterusan, dan tak semestinya hanya ke depan. This how life will be, sometimes mungkin kita kena berehat seketika utk mmberi peluang kat diri untuk berfikir dan mencari jalan yg lebih baik untuk langkah seterusnya. mungkin juga kita perlu berundur seketika memberi peluang kepada diri menilai dan seterusnya memberi sepenuh tenaga untuk terus maju ke hadapan. 

Ya Allah, indahnya ciptaanMu....
siyes, ada perasaan sebak di dada. owh.. ini yg saya dapat sepanjang susah payah step forward.  berteman akar2 pokok yg Allah cipta utk menjadi sebahagian teman dalam pendakian. berpautlah utk mendorong diri naik ke puncak. Allah.. cantiknya suasana. the way i love my suasana pagi........ lupa segala kepenatan dan susahnya nak sampai ke sini.







rasanya tak ada kata2 dah nak ckp camana..... it's beautiful!!!!
indah.. cukup indah. 

ermmm.. tidur nyenyak kut semalam, walaupun sejuknya ya ampun, teramat sejuk. sudah berstokin, sudah bersleeping bag, sudah berjaket2 pun tak mampu memanaskan tubuh gebus ini. ahak... rasa nak rembat je sleeping bag org sebelah2. tak tau la berapa darjah kesejukan kat Lansir ni. Horehhh.. kami berada di Air Terjun Lansir. Dalam kesibukan pagi meninjau pemandangan, ada yg masak utk brkfst, ada yg dah pegi mandi. HAH! PEGI MANDI???? ampunnnnnnnnnnnlahai. ada yg sibuk pegang parang cari lokasi nak membuang. basuh muka, cuci gigi, kemas tempat tidur, masak air, bla bla bla bla bla bla.. ye.. suasana sibuk menguasai. saya?? saya pun bz. kan org sebelah kan? meh ler kita bz bz mcm dorang semua tu.



next?? 
weolls nak jimbajimbo kat Jeram Lesung.. akan menyusuri Japanese Garden.. 
wohooooooo.
next ye bebeh! next!
xoxo












Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment