nuffy1

OOO-lalalalala

Monday, March 11, 2013

Sepasang kaki melangkah - Bukit Kutu [2]

Embedded image permalink

Long journey bebeh. Kebas montot pun tak sampai2 lagi Bukit Kutu aku datang ni ha. Mulanya mata penat badan penat, dalam sandar2 badan kat kete, tetiba tgk view ni... hohoi. nais nais. The way i love my suasana pagi. 



With Gabantro Outdoorer's Family. Big family. Iman, Sofie, Baituncit, Zaza, Fakhrul, Abg Zain, Firdaus, Zainab, Ish.. ermmm... jap jap nak recall semua nama agak payah ni. Ya.. tak kenal maka tak cinta. tak kenal maka tak benci. aishh.. tak de kena mengena la dol. 


as usual, muka makcik tu kompem muka ketat beribu. Nebes nebes. 1st time follow group luar. Tak ada sorang pun dari Santana yg memfolo. Kekonon misi sendiri. Misi merajuk mebi. kenal sorang je.. Shariman Said. thanks kawan. 





Embedded image permalink

Here's my buddy. High Schoolmate. Form 1- 1988 -- kami tak sekelas. tp berjiran kelas. after 24years, bertemu di Bukit Kutu. Hoho.. Bukit Kutu aku datang. Hikhikhikkk.. lama tak jumpa eh. tak de la berubah sgt pun, standard perubahan semasa. faktor usia yg semakin errkk.. tak berapa tua tu. Honestly, i'm epy kawan. tak sangka lah.. ermmm. 


redah je... redah jangan tak redah.

 



jujurnya, lama giler tak memfolo aktiviti hiking. running pun on off. ati yg merajuk terus merajuk. then gedik nak folo without buat apa2 training. kemalasan sesangat. gamble redah je. padah sungguh!!! rasakan. 












sorry guys. secara tak sengaja kudrat tak berdaya. malunya saya. maaf maaf. dalam hati tah bape kali menyumpah diri sendiri. eh nape ngan aku ni? tak kan pasal dah lama "cuti" jd aku terus pancit seteruk ni. puas pujuk diri.. eh aku ok. aku ok. tp tak ok2 camana? tak pernah lagi tgk trek aku rasa aku nak patah balik. selalunya mmg aku ckp, oo sikit lagi. keep moving bebeh. keep moving. just do it. 



finally














yess.. finally mereka bergembira di puncak Bukit Kutu. saya???? tak yah tanya ah. hampeh!!



ekceli tak tau la nape ngan makcik sorang ni. dalam apa keadaan pun, dia buat benda lain, dia fikir benda lain. tgk pic ni, saya tau saya tidak focus ngan apa yg saya cari dalam beg. separuh badan di sini, separuh lagi dah balik jb kut.




my peberet dulu kini n forever. tekak mengada makcik ni mmg susah skit nak makan2 ngan suasana perhutanan. langkah yg senang makan nasi himpit with serunding. ohhh nais. makan berjemaah la ye geng.




me with fake smile. ok mari pulang!!

ada misi long distance yg perlu saya tempuh lagi, bukan setakat meredah laluan turun, tp perlu menempuh sepanjang malam kat highway. alone!! 




bersambung guys! xoxo







Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment