nuffy1

OOO-lalalalala

Saturday, December 29, 2012

kisah cik Kakak mula bekerja

setelah berhari-hari-hari dan hari-hari buat DEKKKK ngan permintaan cik Kakak nak bekerja sementara cuti lepas SPM ni, akhirnya saya mengalah jua. Maybe la kut, jiwa keibuaan saya masih mahu 'menepek' bersama anak2 di rumah, di situ di sini, dan masih rasa dia masih kekanak yg perlukan ibu all the time jadi mmg tak layan pun permintaannya. Lagipun faktor usia yg tak cukup umur tu memalaskan saya melayan permintaan untuk dia mencari kerja. 

akhirnya, dia diterima bekerja di kedai Auntie Anne's [ how to pronounce kan Anne's tu ?? Anne ?? Anni ?? ] - hmmm gasak la nak. apa pun bunyinya. lets skodeng cik Kakak 


saya ibu yg sentiasa memantau pergerakkan anak ??? of course my dear. 
saya sentiasa alert tntg anak2 saya. biarlah org nak ckp saya kongkong anak ke
saya tak percayakan anak ke... saya bla bla bla bla bla n blaaaaa bla bla bla ke
saya ada hak sebagai ibu.

"u tak de keje lain ke?" 

"ada... tp ni keje i jugak"
"ibu kena sentiasa monitor"

"its ok dear, dia kena belajar kan..."

vavavava... dont know la. ada perasaan aneh bila tengok anak kerja.
maybe pada pahaman saya, biarlah ibu yg susah, jgn anak yg susah. 
tp, yes, sampai bila.... ??? one day nnti dia akan 'jauh' juga dari saya
huhuhu... one day.........


hasil org balik keje. bawak pretzel ni
kena la blajo jugak kan. so tak de la tak paham sgt nnti.
kenyang la adik2 melantak together.


dari rumah -  30 minit perjalanan pergi
30 minit perjalanan balik

1 jam je
8 trafik lite je
8 !!! LAPAN ok !!! 8 !!!
pergi sahaja. 
balik ?
jap jap kira jap
7 je.. sebab cilok short cut tak lalu lg 1 trafik lite
total - 15 ketoi trafik lite

1 jam pergi
1 jam balik
15 trafik lite
setiap hari

tak ada kemudahan bas utk ke sana
kalau ada pun naik teksi.
tambang ? 
rm10.00 - rm12.00 sehala
kalau 2 hala sehari??
kalau dah sebulan ??
tak pe lah kak, ibu boleh hantar kakak pergi dan balik
ok girl. take care of yourself
selamat bekerja


** SOALAN LAZIM **
skodeng kakak lagi ?

hehehe... tak la. duk umah diam2 je








Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment