nuffy1

OOO-lalalalala

Monday, December 24, 2012

8km Charity Run



run, run and run again. kali ni 8km je. eceh.... 8km jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tu kena sebut jeeeeeeeeeeeeeeeee tu panjang skit. bukan perkara mudah ye nak berlari. berlari sama sekali tak sama dgn mendaki. otak mmg berfikir, ooo, kalau join even larian ni, make sure sampai ke garisan penamat n terkejar2 masa nak jd winner. [[ winner la sgt... dpt habeskan larian pun dah cukup bagus sebenarnya ]]. tp bila mendaki, kita mmg tau puncak tu tak lari pun. tak de terkejar2 masa. 





pagi hari
muka mintak balik rumah
ngantok woooo.. org sedap2 tido kat umah
makcik D006 dah mahu berlari2


even baru 2 kali terjebak menceburkan diri dlm bidang larian ni, dah dpt 2 pengalaman berbeza. Organizer jauh bezanya semasa larian jb10k. ada water stations. ada PEMENAT. hehehe... tak kan PEMINAT lak ye. duk la sokong wanita veteran ni kan. kali ni tak de. dah half way berlari rasa mcm nak mintak balik. haus yg ampun. hopefully jumpa la air... air.... air............ tak dpt air free pun tak pe. harap2 ada makcik2 tepi jalan jual kuih ke jual air. cuaca dah ala2 panas. start dah lambat, maka cuaca dah terik panas. makcik ni manja skit kan. 

lari punya lari punya lari [[[ tipu.............!!!!! tak la lari mana pun. bnyk berjalan dari berlari ]]] lari lagi dan lagi dan lagi dan lari dan lari lagi..... 

akhirnya...
aku jumpa jalan yg benar 
eh.. jalan yg membawa pengambilan finisher medal yg beharga ini



sambil duduk pun kaki lutut ketaq kemain


finis oredi


well done gegirl. catatan masa 8km 1 hour++ not good la dear. tp katanya, its ok. you tetap my hero... [[[[[ senyum pai malam ]]]] 

balik dan tido zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz recharge balik tenaga yg hilang. sumpah penat !!!!!!! penat tak terkata2. camana ler org2 lari 42km tu ek??? mana dia korek tenaga dia. pinjam tenaga skit boleh???





Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment