nuffy1

OOO-lalalalala

Sunday, November 11, 2012

santai di Gunung Pulai



pepagi hari - seawal 6 pg sudah gerak ke Gunung Pulai. amek cikCt dulu then meneruskan perjalanan ke Kg. Sri Gunung Pulai. tak la jauh kut.. dlm 40 minit perjalanan dah sampai. Mahu bersantai2 relax jalan amek angin je. Nak jg stamina skali. Sementara tak de event g panjat memanjat di musim hujan ni. Stamina kena jaga gak. Mahu mengekalkan rating 60kg pun ye jugak. Wooo berat wooo... bnyak berat bila berat naik walaupun 1kilo. 

Embedded image permalink

saya suka suasana cenggini
nyamannya terasa
pd paras ketinggian 500meter kut. setelah berjalan sejauh 4km.
setelah 1jam lbh berjalan. setelah baju suar semua lencun dek peluh.
Gunung Pulai tak de view sebenarnya. lbh2 lg bila sampai di garisan STOP,
ada org tak bg berfoto2 di situ. sila baca arahan ye.



lets go !!









2km ---- phewwwwww... lagi 2.5km!! go go go



2.5km -- langkah semakin perlahan




eh, ada orang ikut saya la... lalalalalalala



3.6km



4.0km



ok. good.
2 hours... pencapaian yg ok utk ketinggian 700meter ni

senario lainnya :
tada



lelong lelong - beskal utk di jual.
kagum ngan org yg leh bwk beskal ni naik puncak
gagah betul.
katanya beskal ini berharga rm2,000 lbh.
errrmm--- ok. saya tak beruang utk membelinya
lain kali jelah yer



lady Gagah

Embedded image permalink

hai awak.. wiwiiiitttt... awak oo awak. g Pulai tak ajak pun eh.
unfren u la.



sumber air semulajadi



ok. cun. dah dah .. balik !!!

naik dan turun mengambil masa lbh kurang 3 jam kerana we ols sgt bersantai2.
jalan lenggang kangkung je
relax








Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment