nuffy1

OOO-lalalalala

Wednesday, October 17, 2012

Stong-Baha-Ayam #8



perjalanan turun ke Kem Baha bukan la sesenang yg di sangka. walaupun hanya trek menurunnnnnnnnnnn je... tp kerana kaki dah ketaq. langkah jd longlai jugak. tambahan hujan yg membahasi bumi. keletihan. kegelapan malam. ketidakstabilan langkah. silap langkah --- terduduk. hadoii.. tatit montot titew. 

akhirnya tiba di camp site dlm kul 9malam - meaning... sgt la lama perjalanan turun itu. seram sejuk nak cros laluan air. huhu.. si napi ckp - cian kakak ni, alignment semua lari. terbarai. 

baju yg basah lencun dek hujan dek lumpur dek feluh2 semua tu kami bilas kat kolam baby je. hadoii.. sejuk je. abg nan dah pesan, tak yah mandi bell, nnti lg teruk. just wash your face n lap your body. ooo pegi membilas bagai dengan tiada perasaan lagi. cepatlah siang. 

toleh2 je tgk mummyJa & Wani tak de. alamakkkkkkkk... camana ni? nak ke khemah, gelap. jalan sorang2. duk la diri kat sebelah khemah guide. jengok2 tgh makan lak mereka2 itu. huhu.. sejuknya... nasib budin perasan. eh, nape kak? ok.. gua selamber badak -- nak naik atas, teman boleh? takut la sorang2. tak tau mana Ja & Wani ni. barang dia ada. 

hehehe... scary ok. 


menu malam itu - bubur yg sedappppppppppppppp 
moon dah siap2 masak sbb dia dah sampai seawal 6.30 ptg. dia lari je kut. 
dia sampai 6.30 ptg, kitaorang sampai 9 malam -- bayangkan la lambatnya kurak2 ini berjalan
bubur ni permintaan Ja yg sgt2 mahukan bubur. 


selepas menikmati dinner, selepas berborak2 seadanya.. selepas menelan pain killer.. selepas tidak berdaya menahan mata ---------- maka zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz dengan lenanya



oh my tempat beradu




cerita pagi hari selepas beradu dengan lenanya
awas ye : paparazzi di mana2



di satu sudut di bawah itu mereka mencuci membasuh pinggan mangkuk kuali bagai
oh ya. kami tidak menggunakan aliran air itu utk membuang segala bahan kumbuhan ye
so air itu so suci digunakan utk memasak 


pagi hari ke 2
hoh .. letih mak


ada larian suka2 - alamak tak nampak lak baldi yg wani bawak utk ambil air
woohoooooooooo mengapakan anda sedemikian rupa?



menyoping - pilih2



suasana pagi hari ke 2 
tiada sunrise
nampak terus permandangan bawah nun



aktiviti seterusnya mahu ke spa telaga 7
& weeeeeeeeeeee berada di taman kota keriangan
mari bergelongsor 


check it out babeh




Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment