nuffy1

OOO-lalalalala

Saturday, October 13, 2012

Stong-Baha-Ayam #4


berbekalkan keyakinan yg semakin menurun - gemuruh jiwa. tgk maps je pun dah kelip2 mata. mampukah??? Dari kem Baha ini mahu ke Gunung Baha ketinggian 1450m - mengambil masa 5 jam. ermm.... 5 jam ok. ooo.. ok ok.. ok je. [ayat sedap hati]


ladies of the jungle


penyoping tegar ni. yess... ada kioks membeli belah. mari menyoping. 




malang tidak berbau. Chef moon terkehel di pergelangan tangan. katanya masa nak betulkan beg. err.... beg kakak ke Moon, tp katanya tidak. Ada misi Wani yg berkhidmat di mana2. good job girls. jasamu dikenang. 

guide mendahului di depan - di ketahui oleh Muiz. [tiada paparan gambar] graduate dari U kat sabah. baru abes study. Cool je orangnya. sambil2 mendaki banyak info yg dapat.

baru saya tahu, pokok resam itu bagaimana. dan kenapa selalu di kaitan dengan "sudah menjadi adat resam". mengikut fahaman saya, bila laluan yg selalu di lalui, pokok resam itu tidak galak berada di muka bumi. tp bila laluan itu tidak lagi digunakan, dia adalah tumbuhan pertama yg Allah jadikan utk menutup muka bumi. ye.. sudah menjadi adat resam kita juga.... biasanya yg buruk tetap menjadi pujaan mulut utk berkata2 sedangkan bnyk perkara yg baik yg boleh dijadikan bualan. [tiada kena mengena pun]


kejayaan pertama Puncak Gunung Baha 1450M


aktiviti seterusnya
Lunch - dan teruskan ke Gunung Ayam pulak
difahamkan dari Gunung Baha ke Gunung Ayam perjalanan mengambil masa 1 jam

check it out





Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment