nuffy1

OOO-lalalalala

Saturday, December 10, 2011

puff inti kentang + ayam + mozarella cheese





musim makan-makan dan makan 
sempena cuti sekolah yg panjang ni
budak2 kat umah nak menjamu selera je
dah namanya ibu .... kannnnnnnn
masak di rumah itu lebih baik kannnnnn

just buat inti je
yg kulit puff tu guna yg ready made
belum katam nak buat yg sebegini rupanya




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



taaaadaaaaaa

cenggini ler rupanya bila dah siap
makan panas2 
plus pakej siap kopi o panas





sape nak try cara buat inti ni 
senang je


bahan2 pun simple

just


3-4 biji kentang (di dadu)
ayam kisar

bawang besar
bawang putih
udang kering
(tumbuk je)

rempah kari
garam gula secukup rasa

cara ibu :-

tumis je bahan2 tumis tu
pastu letak rempah kari
pastu rasa secukup rasa

dah garing tu leh masukkan kentang & ayam kisar
masukkan air skit
biarkan kentang empuk

dah siap tu leh tabur dauh sup

sejukkan

then leh letak kat kulit puff tu tabur skali ngan mozarella cheese

dah siap kan?


gitu jelah
bakar suhu 180'c 
lebih yg tak nak bakar tu leh wat frozen 
bila2 nak makan dah ada dah dlm esbok


selamat mencuba yer








Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment