nuffy1

OOO-lalalalala

Wednesday, May 18, 2011

Cite Kembara Ho Chi Minh.episod 1



catatan perjalanan di teruskan. eceh... yo yo orrr je. suka buat2 karangan bertaip ni. sambil2 mengimbas kenangan itu. Macam amek masa yg lama kan nak sampai Ho Chi Minh. Yer la, dari JB to KL dah amek masa. Transit kat LCCT lg. Dah berkali2 makan pun tak sampai2 jugak. Kalau tak gitu, tak rasa la pengalaman berjalan yer tak.


ni tengok ni, nak jalan ke naik katebang pun dah amek masa


kenapa banyak sangat yg luggage yg di bawak??
ooohhh.. yg tu bukan ibu punyer sorang. 
tuan punya yg amek pic ibu tu punyer.
suka ati lah labu


tu dia............ jauh lagi ke???


hand carry tu ada bekalan makanan jugak tau. 
bagus tul jalan ngan org rajin bawak bekal ni kan.


muka tak boleh blah punyer. 


errrrr makcik ni tidur ke buat2 tidur??????
yuhuuuuuuuu makcik !!!! 
oooo............ makcik tu dah makan pil tahan mabuk yg tah bertahan bape lama je tu


tengok!!! kan dah ckp kan. dia mabuk kejap je. 
celik mata je terus klik sana klik sini
lorr. duk kat sayap ke? huwaaaaaaaaaaaaa
masa ni melayan perasaan nak muntah tak leh muntah. 
den tak sabau nak tuwun
plsss .. huhuhuhu... tension betul keadaan sebegini


bumi Vietnam dari jarak bape kaki tah


yeh yeh.. dah nak sampai yeh


akhirnya. alhamdulillah


walaupun senoneng senoneng. lega yg amat dapat mendarat. 1st skali mencari toilet. YaAmpun...................... ku kira daku di Malaysia kemudahan air just pulas je kepala paip, aliran air tak segan silu nak kuar.
Blur kejap. ermmmmm. tak tau nak wat camana. Tahan la kut seketika. keinginan nak muntah pun tak jadi. Termasuk balik. Tapi kan, meh nak bitau ni. Bukan nak memuji negara orang ke apa, walaupun tak de air mcm kat tempat kita, toilet dorang bersih. Bau hamis hanyir hancing semua tak de. Betul ni. Tak tipu.


wajah riang seorang pengembara. eceh....


tempat ni tak leh hamek gambar tau. tapi makcik ni selamber badak dia je.


dalam bas menuju Tan Hai Long Hotel
di situ akan daku rebahkan kepenatan ini



Dari JB - LCCT - fligt 07:25 pagi sampai LCCT jam 08:25
LCCT - Ho Chi Minh flight jam 14:55 sampai jam 15:45 waktu SGN. kira2 kul 4.45 waktu Malaysia. seharian jugak perjalanan ini. Jenuh kan nak sampai tempat orang. Keinginan nak call Malaysia dah tak dpt dibendung. Terngiang2 pesanan papa - sampai je nanti call papa. Hoho.. ai lap yu papa.

Pesanan ringkas dari seorang sahabat pulak 
setibanya kau kat sana, 
-jangan naik beca
-jangan beli air kelapa tepi jalan
-jangan layan penjual2 jalanan tu
-jangan itu jangan ini
-dan macam2 jangan meraban. 

-------------------- pengalaman seterusnya akan bersambung di episod akan datang---------------------
masih terlalu bnyak episodnya


Bukankah Hidup kita Akhirnya Harus Bahagia . .

No comments:

Post a Comment